THE LOST MALEV

Het verhaal

Op 30 september 1975 stortte een passagiersvliegtuig van de Hongaarse staatsmaatschappij Malev neer in de Middellandse Zee, enkele kilometers uit de kust bij Beiroet. Daarbij overleden alle 60 inzittenden. Een ongeluk, volgens de autoriteiten, waarvan de oorzaak helaas onbekend was. Malev zou geen schuld treffen: het vliegtuig was nieuw en de bemanning ervaren. De black boxen konden niet geborgen worden: het toestel zou te diep zijn gezonken en berging was daarom technisch niet mogelijk.

Vele jaren later kwam de volgende informatie naar boven:
  • 2/3 van de passagiers waren enkele uren na de crash geborgen, Van de 37 lichamen bleven er 17 niet ge├»dentificeerd. Deze zijn ergens in Libanon begraven. Niemand zegt te weten waar.

In haar reactie op mijn brief laat het Ministerie van Buitenlandse zaken aan de pers weten dat informele diplomatieke stappen geen resultaat hebben gehad, noch bij de Libanese, noch bij de Hongaarse regering => Volkskrant artikel

Nu zal met vereende krachten van de Nederlandse, Finse, Britse, Duitse en Franse Ambassadeurs, zowel te Beiroet als te Boedapest, een nota worden opgesteld om bij deze regeringen aan te dringen op openheid van zaken.